Pittige Rundvleescurry

Pittige Rundvleescurry

1 kg runderlappen, zout en peper, boter, 6 uien (gesnipperd), 4 tenen knoflook (geperst), 2 el tomatenpuree, 1 ½ ltr. Runderbouillon, 2 el currypasta, ½ bosje peterselie (fijngehakt), pitabrood

Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het vlees portiegewijs op hoog vuur aan. Breng op smaak met zout en peper. Fruit de ui en knoflook kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en laat even smoren. Roer de currypasta erdoor. Blus het geheel af met de bouillon en breng aan de kook. Laat het afgedekt op matig vuur ca. 2 uur smoren. Breng de curry nogmaals op smaak en strooi de peterselie erover. Serveer met het brood.

Bereidingstijd: ca. 2 uur en 15 minuten Personen 8

Comments are closed.